
تعیین غیرکارشناسی قیمت کالاها در داخل از سوی دولت
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: به رغم افزایش قیمتهای جهانی، قیمت کالاها در داخل غیرکارشناسی و حتی کمتر از قیمتهای جهانی تعیین میشود که این رویه در نهایت منجر به زیان انباشته و کمبود کالا در بازار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن تامین کنندگان غلات ایران، کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران، به نوسانات قیمتی در بازار اشاره کرد و گفت: در هفتههای اخیر مباحثی در مورد گرانی کالاها مطرح شد و این گرانی به تولیدکنندگان نسبت داده شد و عمده این اتهامات هم متوجه تولیدکنندگان مواد غذایی بوده است.
او با اشاره به اینکه افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم با گرانی کالا متفاوت است، افزود: تورم به معنای افزایش سطح عمومی قیمتهاست و عوامل مختلفی نظیر کسری بودجه در آن نقش دارد. بنابراین اتهامی به تولیدکننده یا واردکننده وارد نیست و اگر سطح عمومی قیمتها با سطح درآمد مردم مورد مقایسه قرار میگیرد باید دید که سیاستهای کلان نیز چگونه بوده است؟ ضمن آنکه در ماههای گذشته، تورم خارجی نیز در افزایش قیمتها در داخل موثر بوده است.
زرگران با بیان اینکه مداخله دولت در قیمت به شکلگیری زیان انباشته در تولید منجر میشود، ادامه داد: دولت با استفاده از ابزار قیمت، کنترل بازار را دنبال کرده و چنین تصور میکند که با این ابزار چالش پدید آمده را از سر گذرانده است. اما نتیجه این سیاست، آسیب به بخشی از تولید و واردات است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران سپس از ضرورت افزایش قیمت کالاها متناسب با افزایش قیمت نهادهها سخن گفت و افزود: به رغم افزایش قیمتهای جهانی، قیمت کالاها در داخل غیرکارشناسی و حتی کمتر از قیمتهای جهانی تعیین میشود که این رویه در نهایت منجر به زیان انباشته و کمبود کالا در بازار خواهد شد. چنانچه مکانیسم عرضه و تقاضا بر بازار حاکم شود، تولیدکنندگان تحت شرایط رقابت قرار گرفته و این دستاورد حتی به کاهش قیمت کالاها در بازار منتهی خواهد شد.